Voorstellen — Dutch (Netherlands)

Myfitnesspal

Forums Stel jezelf voor
Je bekijkt momenteel de berichtenborden in:

Voorstellen

MelissaVegan1MelissaVegan1 Member Berichten: 2 Member Member Berichten: 2 Member
Hallo allemaal.

ik ben weer terug gekeerd naar deze app. vind dit toch het fijnste!

ik ga me nu focussen op spieropbouw. Helaas gaat dit niet al te snel door mijn fibromyalgie.. maar alle tips zijn welkom.

ik eet veganistisch maar alle recepten zijn welkom en tips.

Wil je me volgen op insta mag je me dat vragen!

Reacties

 • itzhanne82itzhanne82 Member Berichten: 2,753 Member Member Berichten: 2,753 Member
  Spieropbouw gaat voornamelijk om een klein overschot te creëren en progressieve overload toe te passen in je krachttraining. Spiergroei wordt o.a. gerealiseerd door mechanische spanning op de spier.
 • MelissaVegan1MelissaVegan1 Member Berichten: 2 Member Member Berichten: 2 Member
  > @itzhanne82 zei:
  > Spieropbouw gaat voornamelijk om een klein overschot te creëren en progressieve overload toe te passen in je krachttraining. Spiergroei wordt o.a. gerealiseerd door mechanische spanning op de spier.

  dank je! en qua voeding hoog in eiwitten?
 • itzhanne82itzhanne82 Member Berichten: 2,753 Member Member Berichten: 2,753 Member
  Als het forum even doorzoekt dan kom je al heel veel informatie tegen. Vaak is het zo dat nieuwelingen dezelfde vragen hebben en die zijn allemaal al eens beantwoord. :wink:

  Maar even kort; nee, niet perse "hoog" in eiwitten, want; wat is hoog, wat vind jij hoog? Standaard kun je ervan uitgaan dat je rond de 1.5-2gr eiwit per kilo lichaamsgewicht neemt, 1gr vet per kilo lichaamsgewicht en de rest vul je op met koolhydraten.
 • Manga23Manga23 Member Berichten: 378 Member Member Berichten: 378 Member
  😁😁 ik heb zelf 2 jaar vegan gegeten......het is al een hele tour om sowieso aan je eiwitten te komen. Plantaardige eiwitten zijn namelijk vaak incompleet. Je moet dus verschillende eiwitbronnen combineren om aan de juiste hoeveelheid aminozuren te komen.......dus graan combineren met peulvruchten is de bekendste.
  Dan is het het volgende gevaar dat heel veel groente je maag lekker vullen maar te weinig calorieën bevatten. Ik trok het niet met zwaar trainen op een plantaardig dieet. Was de hele dag bezig met voeding en of ik van alles wel genoeg binnen kreeg.
  Dus maak een goed plan qua voeding en zorg voor een klein overschot.

  https://www.fit.nl/voeding/veganist-advies
 • corneaartscorneaarts Member Berichten: 555 Member Member Berichten: 555 Member
  En met je fibromyalgie oppassen voor overbelasting. Zorg voor voldoende rust en slaap van goede kwaliteit.
 • NonkelBobNonkelBob Member, Premium Berichten: 1 Member Member, Premium Berichten: 1 Member
  Hey Melissa,
  Laat je niet van de wijs brengen door al dat gepraat over eiwitten. eiwitten, het is zowat het eerste waarmee men je om de oren slaat wanneer je zegt dat je vegetariër bent en zeker wanneer je de veganistische tour bent op gegaan. Ik weet er alles van want ik ben al vegetariër sinds midden de jaren 80. de laatste tijd probeer ik ook veganistisch te eten en dat lukt prima. Ik zou je aanraden op het internet informatie te zoeken over dokter McDougall, Pamela Popper en Brenda Davies. Uitstekende boeken en websites. Voor fibromyalgie raad ik je aan op zoek te gaan naar een goede taiji-leraar. In verschillende studies is bewezen dat dit helpt. Maar het moet wel een goede leraar zijn, met voldoende achtergrond en die je echt wil begeleiden. - Marc
 • itzhanne82itzhanne82 Member Berichten: 2,753 Member Member Berichten: 2,753 Member
  Marc, wat bedoel je met "laat je niet van de wijs brengen door al dat gepraat over eiwitten"?
 • LaurensE1LaurensE1 Member, MFP Moderator, Greeter, Premium Berichten: 1,141 MFP Moderator Member, MFP Moderator, Greeter, Premium Berichten: 1,141 MFP Moderator
  Hoi Melissa, welkom terug en succes.

  Marc, kan jij je reactie onderbouwen? Bedankt.
 • Manga23Manga23 Member Berichten: 378 Member Member Berichten: 378 Member
  😁😁 ach je hoeft niet te letten op je voedingsstoffen of eiwitten Marc......je merkt de gevolgen later wel.... Een minder actieve leefstijl en minder gezonde voeding (met te weinig eiwitten bijvoorbeeld) versnellen het proces van allerlei gezondheidsklachten, zoals hart- en vaataandoeningen, ontregeling van de stofwisseling, insulineresistentie, hoge bloeddruk en andere chronische aandoeningen........dus ik zie zeker het belang van het binnen krijgen van mijn eiwitten.
  Helaas denkt men al snel dat ze van alles genoeg binnen krijgen
  december 2020 aangepast
 • xchantal92xchantal92 Member Berichten: 30 Member Member Berichten: 30 Member
  Welkom terug!
  Mijn tip: ga naar een diëtist, diegene kan je voedingspatroon bekijken en je tips geven zodat je op een gezonde manier je doel bereikt.
 • itzhanne82itzhanne82 Member Berichten: 2,753 Member Member Berichten: 2,753 Member
  De diëtisten van tegenwoordig stellen niet veel voor, even heel overdreven gezegd. Wanneer je alleen een eetlijst of een menu krijgt leert het je alsnog niks over wat je nu precies in je mond stopt. Plus; word er nauwelijks tot niet naar gedrag en of je gewoontes gekeken, waar behoorlijk wat issues zijn als het gaat om (zwaar) overgewicht.
 • xchantal92xchantal92 Member Berichten: 30 Member Member Berichten: 30 Member
  > @itzhanne82 dat is erg afhankelijk van de diëtist. Zelf ben ik bij een aantal diëtisten geweest die gespecialiseerd zijn in eetstoornissen en emotie-eten, ze gebruikten zelfs een soort studieboek bij de begeleiding om me ook met de oorzaken van mijn eetbuien te helpen.
  Ook gaven ze me niet alleen eetlijsten, maar leerden ze me over gezonde voeding en alternatieven voor ongezonde dingen.

  Maar er zijn meerdere manieren om bij je doel te komen. De een doet dit met een diëtist en de ander niet. 😉
  december 2020 aangepast
Log In of Registreer om te reageren.