Yoghurt pancakes
Ingrediënten: Voor 14 stuks
280 gr Magere franse kwark
30 ml Water
1 ei
150 gr Bloem
5 gr suiker (ik gebruik Candarel sugarly)
1 theelepel Bakpoeder
1 zakje Baking soda
28 gr Whey protein poeder, smaak vanille ( dit is optioneel)
Bereidingswijze:
Meng de kwark, water, ei en suiker in een ruime schaal door elkaar.
Als je de protein poeder gebruikt dan kan dat er ook bij goed roeren om klontjes te vermijden.
Zeef de bloem en doe de bakpoeder en baking soda erbij.
Meng dit ook door het kwark mengsel.
Verwarm de koekenpan goed, en doe een eetlepel beslag in de pan en bak ze goudbruin.
Eet smakelijk.

Reacties
Ik heb extra wey eiwitten omdat ik een bepaald aantal grammen moet hebben vanwege een Gastric bypass. En door kleinere porties is dat moeilijker. Op je andere vraag, ik heb in de app het recept gezet en de hoeveelheid porties die ik eruit haal en dan kun je ze makkelijk in je dagboek zetten.
30g bloem
75g kwark
1 ei
Beslag niet vergeten een beetje uit te smeren in de pan omdat het dikker is dan normaal beslag!