Hoi, ik kan ook wel wat steun gebruiken — Dutch (Netherlands)

Hoi, ik kan ook wel wat steun gebruiken

Ik ben lisette en heb geen overgewicht. Wel zit ik nog steeds niet lekker in mijn vel en na een burn-out en depressie afgelopen jaar ben ik van 62kg naar 69 kg aangekomen. Als je niet goed in je vel zit eet je sneller meer. Een hardloopblessure helpt ook niet mee. Ik vind vaak de motivatie niet om het logboek bij te houden maar denk dat het goed is wel te registreren en iig minder te snoepen. Doel zou zijn iig terug naar 65 kg te komen. Alle steun is welkom!

Reacties

 • LaurensE1
  LaurensE1 Berichten: 1,362 MFP Moderator
  Hoi Lisette, welkom en succes!
 • corneaarts
  corneaarts Berichten: 657 Member
  Hoi ,
  Minder snoep en suikers, gaat al veel helpen.
  Vaak weten we wel wat niet goed is..

  Snoep en andere suikers, laten de bloedsuikerspiegel flink op en neer gaan...
  Daar gaat het mis...

  Teveel eet momenten met de verkeerde producten
 • sanderbrust
  sanderbrust Berichten: 5 Member
  Hey lisette, ik zou je adviseren eerst uit te zoeken om waar de stress vandaan komt eventueel in gesprek te gaan met een therapeut. Sporten zal wel je mentale stemming positief beïnvloeden. Succes met werken aan jezelf.
 • hilbers8948
  hilbers8948 Berichten: 1 Member
  Beste Lisette, bij een burn-out maak is je cortisolafgifte eerst verhoogd en moet daarna weer minder worden. Cortisol zorgt voor aankomen op oa je buik. Je helpt je lichaam door alle toegevoegde suikers te laten staan en 3x per dag te eten met een gezond tussendoortje. Succes!
 • Clairekerckhoff
  Clairekerckhoff Berichten: 9 Member
  Hey Lisette! Herkenbaar zeg! Veel sterkte en wat goed dat je de weg naar boven probeert op te pakken! Hardloopblessures zijn echt shit! Misschien heb je wat aan de thuissportapps zoals 30daysfit of appdievrouwenhelptafvallen of zelfs de yogasessie op youtube. Dan kan je toch nog wat thuis sporten.... Het helpt mij ook omdat ik niet eet wanneer ik aan het sporten ben (en daarna vaak ook even niet). Die winst ben je kwijt als je nu niet kan hardlopen. En met die burn-out, vooral ook lief tegen jezelf zijn hoor, je kan jezelf niet weer 'beter' haten. Zet hem op!