Benodigd:
Tonijnstukken op water
Bleekselderij (stengels)
komkommer
Remia friteslijn
gedroogde tomaat (niet op olie), zwarte olijven (niet op olie), snoeppaprika
peper, zout, citroensap
Op 100 gram tonijn (1 blikje John West uitgelekt): 200 gram bleekselderij in boogjes en 200 gram komkommer in partjes. Door elkaar husselen en net hoe smeuïg je het hebben wilt friteslijn erdoor, en wat citroensap. Opleuken met reepjes zongedroogde tomaat, olijf in plakjes, reepjes snoeppaprika. Evt. op smaak maken met wat peper en zout.
Dit geeft je ruim 500 g salade, waar ikzelf 2x mee doe. Per portie ca 120 kcal.
Reacties
Mjummie!
Ik was tot aan mijn 23ste ook geen viseter, maar afgelopen jaren echt wel. Alleen wat ik al zeg, het is zo duur
Alleen haring ben ik nog geen fan van, maar dat is ook iets wat je moet leren eten
Plakken ham in reepjes gesneden (het witte haal ik er altijd af);
Augurk in hele kleine blokjes gesneden;
Ik had nog een paar worteltjes, daarvan eentje in kleine blokjes gesneden;
En een stuk komkommer in kleine blokjes gesneden.
En daar is 'ie weer: de friteslijn erdoor, maar dat kan idd ook met Griekse yoghurt 0% oid.
Lekker op een toostje of op een broodje en aanzienlijk minder kcal dan de (been)hamsalades uit de super.
Couscous afgieten
Daar doorheen perziken, cranberries, komkommer in kleine stukjes en feta kaas
In de koelkast om goed af te laten koelen en dan smullen maar
Wij maken altijd zoveel dat we er 2 dagen van kunnen eten, maar zeker geen straf